Betara, formatge tradicional cap a la Xina

Aquest any tenen previst produir 120.000 quilos de formatge i treballen perquè entre un 10 i un 15% de les vendes vinguin de l’exportació

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]ls Els anys 90 la família Berengueras, dedicada a la vida de pagès, decideix començar a comercialitzar formatges artesans: d’ovella, de cabra i de vaca, que elaboren de forma tradicional. Fa tres anys, fan un pas endavant i s’inicien en l’exportació. Són una de les moltes companyies tradicionals que no s’han volgut tancar cap porta, encara que fos cap a altres països. El gerent de la companyia, Ramon Berengueras, explica que la sortida a l’exterior “no és la solució, és una sortida més” a la baixada de consum. Aquest any tenen previst produir 120.000 quilos de formatge i treballen perquè entre un 10 i un 15% de les vendes vinguin de l’exportació. I tot des de Perafita i Olost, al Lluçanès.

Els formatges de Betara.
Els formatges de Betara.

Betara ja ha exportat a molts països europeus i els Estats Units, i ara estan treballant amb el que serà el seu primer destí exòtic, la Xina: “Tenen un paladar no educat en els formatges, però estem treballant perquè les noves generacions coneguin els nostres productes, els hi agradin i s’hi acostumin”, explica. Creu que tenen una bona carta per jugar: la de la tradició i la de la molta feina que porta al darrere un producte com el formatge. També reconeix que els gairebé 1.500 milions d’habitants que té gegant asiàtic el fan un mercat molt atractiu.

Tot i això, Berengueras explica que per exportar has d’haver treballat molt i, sobretot, guanyar-te la confiança del que et comprarà el producte: “Fins la tercera comanda, són proves”, ironitza.

Betara té des de fa tres anys el distintiu de productors ecològics artesans. A més de formatge, des de fa poc elaboren mató, iogurt i formatge fresc.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *