La pionera Batec Mobility entrarà als mercats de la UE al juny

Produeix accessoris per convertir cadires de rodes en tricicles elèctrics en només dos segons. Va facturar l’any passat 600.000 euros.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]n Pau Bach va quedar discapacitat en un accident de trànsit que va patir fa 15 anys. Com a amant de les motocicletes no va cedir en l’intent de trobar un sistema que l’ajudés a augmentar la seva mobilitat. ‘’Acostumat a les motocicletes, no trobava cap vehicle que m’agradés’’, explica. Després de dos anys desenvolupant el producte de la mà del seu germà enginyer, el 2009 va començar a comercialitzar handbikes, un aparell que converteix la cadira de rodes en un tricicle de propulsió elèctrica i manual. L’any passat Batec Mobility, una empresa on la meitat de persones que hi treballen tenen alguna discapacitat, va facturar 605.000 euros només amb vendes al mercat espanyol. Amb la demanda interna tocada, l’empresa liderada pel mateix Pau ja té els ulls posats en el mercat exterior.

[quote align=”center” color=”#999999″]L’empresa està treballant en un redisseny de la gamma de productes ‘’perquè sigui molt més senzill adaptar la cadira en qualsevol punt de distribució a l’exterior’’[/quote]

Millorar el producte abans d’exportar

Batec tindrà les primeres experiències amb l’exportació a partir del mes de juny un cop completades una sèrie de modificacions del producte.  A Catalunya, el client que demana una Handbike ha d’enviar la cadira de rodes al punt de venda perquè pugui ser adaptada, un procés que a escala internacional presentaria més complicacions. Per això, segons Bach, l’empresa està treballant en un redisseny de la gamma de productes ‘’perquè sigui molt més senzill adaptar la cadira en qualsevol punt de distribució a l’exterior’’.  Aquestes modificacions ja les tenen pràcticament enllestides i serà al juny quan iniciïn les vendes en dos països ‘’mitjans’’ de la Unió Europea, on ja tenen demanda assegurada. ”Ens prenem aquesta segona part de l’any com un experiment”, afirma malgrat tenir la tranquil·litat de comptar amb uns distribuïdors interessats en el producte.

[quote align=”center” color=”#999999″]”El que ens mou és permetre que les persones amb discapacitats puguin accedir a l’última tecnologia, de la mateixa manera que altres persones ho fan amb el món de la bicicleta’’[/quote]

Trobar un bon distribuïdor

Si l’experiència exportadora surt bé ja pensen en altres mercats també de la UE. ‘’El que busquem és un distribuïdor, un partner que ens ajudi a entendre cada país‘’, explica. Les qüiestions de legislació i de tramitació d’ajudes a aquest tipus de productes és el que més el preocupa. L’objectiu per a aquest any és arribar a exportar un 10% o un 20% de la producció. Per al 2014 no tenen encara cap fita, però arribar al 50% d’, afirma,  “ho signaria ara mateix’’.  Això sí Pau Bach recorda que ‘’Batec Mobility és un projecte social que el que els mou és permetre que les persones amb discapacitats puguin accedir a l’última tecnologia, de la mateixa manera que altres persones ho fan amb el món de la bicicleta’’.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *