Balfegó, tonyina vermella catalana a 22 països

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a tonyina vermella és una de les espècies més apreciades per la seva carn. Té una musculatura molt potent i un greix que converteixen la seva carn melosa en una delícia culinària.

Un vaixell pesquer tonyinaire.
Un vaixell pesquer tonyinaire.

Des de fa uns anys, gràcies al Grup Balfegó, a 22 països de tot el món es pot tastar la tonyina vermella catalana. Entre finals de primavera i principis d’estiu pesquen a les aigües del Mediterrani Occidental i transporten els captures a les instal·lacions de 600.000 metres quadrats que tenen a l’Ametlla de Mar. Aquí les reprodueixen i les alimenten amb sardina i verat, el que menjarien en llibertat, per aconseguir el percentatge de greix desitjat a l’hora de sacrificar-les.

Un cop a punt les exporten per tot el món, sobretot al Japó, però també s’estan endinsant en d’altres mercats. Com Brasil, el país amb una comunitat japonesa més important fora del país asiàtic; o Xangai i Rússia, dos objectius prioritaris per la companyia.

El director general de Balfegó, Juan Serrano, reconeix que el mercat de la tonyina sempre ha estat controlat pels japonesos, bàsicament “perquè són els que millor la paguen”. Però un dia ells es van preguntar “per què no venem directament a tercers i evitem que ho facin ells?”. Això els ha portat a destinar més del 75% de la seva producció a l’exportació.

La majoria d’ encara l’envien congelada, però l’objectiu és que cada cop més el producte que es porta a l’estranger sigui fresc. Asseguren que en 48 hores poden transportar la carn a qualsevol lloc. L’únic que han de fer és posar 60 quilos de gel amb la tonyina.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *