Augment exponencial de les exportacions del Port de Barcelona a l’Amèrica Llatina i el Pacífic

La infraestructura bat rècords d’ al 2013

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l port de Barcelona ha batut el 2013 la seva xifra rècord d’exportació, fins a 581.377 contenidors. Això representa un 4,5% més respecte el 2012 i els millors resultats pel que fa a exportació de la seva història. La Unió dels Emirats Àrabs és el mercat on més penetra, gràcies sobretot a la venda d’alfals, i on l’any passat hi van destinar 69,461 contenidors. La Xina és, per darrere seu, el principal país d’exportació i a la vegada importació des del port de Barcelona, seguit d’Algèria i Turquia. Dels resultats destaquen, però, l’increment exponencial de venda en nous mercats, com són Singapur (+21%), Colòmbia (+31%), Austràlia (+39%), l’Uruguai (+30%) o Malàsia (+42%). Aquesta diversificació dels països és la fortalesa que dóna estabilitat tant al balanç de l’activitat portuària com de les empreses catalanes, segons el director general del port. “La capacitat d’ de les empreses està molt diversificada i el que pugui succeïr a un mercat concret no vol dir que afecti a les empreses i al port”, explica José Alberto Carbonell, director general del Port de Barcelona.

Les exportacions van fer guanyar l’any passat 56,6 milions d’euros al port, un 3% més que el 2012. En general, el volum de contenidors d’importació i exportació del port de Barcelona iguala el 2013 el rècord històric del 2007, abans de la crisi. “Mentre el 2007 fèiem més d’un 60 % d’importació i al voltant del 40% d’exportacions, el 2013 més del 60% són exportacions i no arriba al 40% les importacions, per tant hem assistit a un canvi de tendència”, explica el president del port, Sixte Cambra.

Creix un 6% l’exportació de vehicles

Les exportacions d’automòbils ja superen més d’un 18% el resultat rècord del port assolit el 2007. El 2013 van sortir del port de Barcelona 380.000 unitats i es consolida com a hub logístic de distribució a la Mediterrània i el sud d’Europa per a diverses companyies automobilístiques.

El 2014 arriba l’ampliació del moll Hutchinson

L’ampliació del moll Prat al sud del port, que gestiona l’empresa xinesa Hutchinson, serà una de les principals inversions del 2014. S’hi instal·laran tres grues més, sumades a les vuit que ja hi ha ara, i el moll s’ampliarà 500 metres més. També s’acondicionaran els accessos ferroviaris i viaris fins a aquest moll.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *