Afrucat lliura al Govern espanyol l’informe per ampliar l’horari del centre duaner de Lleida

Reunió d'Afrucat amb la Subdelegació del Govern espanyol a Lleida
Reunió d’Afrucat amb la Subdelegació del Govern espanyol a Lleida
La Subdelegació es compromet a “defensar l’ampliació davant el ministeri d’Hisenda”

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]n una nova reunió entre la patronal de la fruita, representada per Afrucat, i la subdelegació del Govern a Lleida, els productors han lliurat un informe sobre les previsions exportadores d’aquest sector durant el 2013. La subdelegada del Govern Inma Manso s’ha compromès a traslladar al Govern espanyol la necessitat d’ampliar l’horari d’aquest punt de control dissabtes al mati o bé allargar l’obertura de dilluns a divendres. Les duanes de control de mercaderies, tant la de Girona com la de Lleida, es troben congestionades per l’augment de les .

Segons l’estudi presentat per Afrucat, el centre duaner de Lleida (Edullesa) va comptabilitzar el 2011 2.680 certificats fitosanitaris per a l’exportació de fruita, mentre que al 2012 la xifra va superar els 3.000 controls. Unes xifres que es preveuen superar aquest 2013. Segons Afrucat, les exportacions catalanes de fruita fresca a tercers països que requereixen inspecció duanera s’han incrementat notablement en els darrers anys, la qual cosa “requereix un augment dels mitjans per atendre les necessitats del sector de la fruita fresca”. El col·lapse del centre duaner es repeteix a Vilamalla (Girona), on l’any passat es van certificar 57 milions de quilograms de fruita, dels quals el 83% prové de Lleida. L’ampliació de la duana d’Edullesa permetria descongestionar Vilamalla.

La subdelegació és l’encarregada de les inspeccions fitosanitàries de tots els productes vegetals que s’exporten a països no comunitaris i a les illes Canàries. Segons ha afirmat en un comunicat, la Subdelegada “defensarà davant del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques” la contractació d’un nou funcionari que pugui assumir l’ampliació d’horari i de servei a la duana de Lleida i, “en el cas que Madrid accedeixi a la petició”, es traslladarà al sector productor si l’ampliació d’horari cal fer-la els dissabtes al matí o bé a les tardes de dilluns a divendres.

Notícies relacionades:

Primer pas per ampliar el centre duaner de Lleida

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *