56 acomiadaments a Ciments Molins Industrial, malgrat la bona marxa de les exportacions del sector

El sector de la construcció preveu generar ocupació gràcies al mercat exterior

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]D[/dropcap]urant el 2012 l’empresa catalana va aconseguir compensar les pèrdues al mercat espanyol amb un increment del 21% de la xifra de negoci de les societats estrangeres, majoritàriament de l’Argentina, Uruguai, Mèxic i Bangladesh. Tot i això, la direcció de la companyia ha comunicat el comitè d’empresa la voluntat d’acomiadar 56 treballadors, augmentar la jornada laboral de la plantilla i establir una doble escala salarial per a noves contractacions. El proper dimecres el comitè d’empresa ha convocat una assemblea per analitzar la proposta de la direcció.  Els treballadors ho consideren “un atac i una mostra de carència de responsabilitat social i empresarial”.

Beneficis davant un alt endeutament

El Grup Ciments Molins va obtenir un benefici de 43,7 milions l’any 2012, un 79,9% superior al del 2011 i tota la producció per a aquest any ja està venuda al mercat exterior. L’empresa però manté un alt endeutament (316 milions d’euros) per la posada en marxa d’una fàbrica a Kairouan (Tuníssia) i les noves instal·lacions a la planta de Sant Vicenç dels Horts.

 

que generen ocupació

Malgrat aquesta mala notícia, el Saló Internacional Construmat anunciava dijous que el creixement de les exportacions permetran a les empreses de la construcció generar 12.500 llocs de treball a Espanya durant aquest any. Segons aquest estudi elaborat per l’enginyer de camins Àlvar Garola, les vendes a l’exterior d’aquesta indústria han arribat ja als nivells anteriors a la crisi. Així l’any 2012 les empreses (a Espanya) van exportar 16.581 milions d’euros, un 19% més que al 2006. L’increment previst de les exportacions generarà, segons Construmat, una dècima de creixement al PIB espanyol. El saló bianual Construmat se celebrarà a Fira de Barcelona aquest any del 21 al 24 de maig.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/Mcodola[/social] @Mcodola

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *